Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

HYÖTYJÄ YHTEISESTÄ TALOUSHALLINTOJÄRJESTELMÄSTÄ:

 

Nykyaikaiset, pilvipohjaiset taloushallintojärjestelmät mahdollistavat tehokkaan yhteistyön asiakkaan ja tilitoimiston välillä. Asiakas ja tilitoimisto muodostavatkin pilven avulla ns. virtuaalisen yrityksen, jossa kukin osapuoli hoitaa samassa järjestelmässä, mutta omilta työpisteiltään sen, mikä on ajankäytöllisesti järkevämpää tai mihin on osaltaan erikoistunut.

 

JOUSTAVA TYÖNJAKO TILITOIMISTON KANSSA

Erilaisia yhteistyömahdollisuuksia tilitoimiston ja asiakkaan välillä on monia, ja yhteinen järjestelmä on myös työnjaon suhteen erittäin joustava. Tilitoimisto voi esimerkiksi hoitaa asiakasyrityksen pääkirjanpidon ja palkanlaskennan, asiakas voi itse hyväksyä ostolaskut ja tilitoimisto hoitaa laskujen maksatuksen ja tiliöinnin.

 

REAALIAIKAINEN NÄKYMÄ TALOUSASIOIHIN

Mitä sähköisempää yrityksen taloushallinto on, sitä reaaliaikaisempi on tietysti myös yrityksen tuloslaskelma. Kun tilitoimistolla sekä asiakkaalla on reaaliaikainen näkymä yrityksen talousasioihin, on mahdollisiin muutoksiin tai esimerkiksi tietojen puuttumiseen helpompi reagoida ajoissa.

 

TYÖN AIKATAULUTTAMINEN JA TEHOSTAMINEN

Kun työvaiheita hoidetaan rullaavasti, eivät kummankaan osapuolen työt kasaannu loppukuulle, vaan esimerkiksi matkalaskut on helppo kirjata jo heti reissun päältä. Työn aikatauluttaminen ja suunnittelu siis helpottuvat huomattavasti ja samalla myös työnteko tehostuu. Pilvessä toimivaa taloushallintojärjestelmä mahdollistaa työn teon ajasta ja paikasta riippumatta, joten esimerkiksi laskut eivät jää hyväksymättä työreissun takia.

 

MANUAALISEN TYÖN JA VIRHEIDEN MÄÄRÄ VÄHENEE    

Perinteisen taloushallinnon haittapuolena nähdään usein se, että säilöttävää paperista aineistoa, kuten laskuja ja kuitteja kertyy hirveät määrät ja nämä kaikki on vielä toimitettava erikseen yrityksen kirjanpitäjälle ja arkistoitava huolellisesti. Sähköisen taloushallinnon myötä paperin ja arkistoinnin määrä vähenee huomattavasti, eikä tietoja tarvitse enää tallentaa useampaan kertaan. Samalla myös inhimillisten virheiden määrä vähenee ja toisaalta mahdolliset virheet on helpompi jäljittää.

 

AIKAA SÄÄSTYY OMAN LIIKETOIMINNAN KEHITTÄMISEEN

Suurin hyöty taloushallintojärjestelmän yhteiskäytöstä tilitoimiston kanssa on kuitenkin se, että sähköistämällä ja ulkoistamalla edes osa taloushallinnon tehtävistä kirjanpitäjälle, yrittäjä voi itse keskittyä täysillä omaan liiketoimintaansa ja sen kehittämiseen. Samalla hänellä kuitenkin säilyy reaaliaikainen näkymä yrityksen taloustietoihin ja hän on jatkuvasti perillä, miltä yrityksen taloudellinen tilanne vaikuttaa. Käyttämällä yhteistä järjestelmää, on taloushallinnon sekä teknisen järjestelmäosaamisen luottaminen asiantuntijalle helppoa ja turvallista.